Geplaatst op Geef een reactie

DIT KOST DE MERCEDES-AMG GT 4-DOOR COUP√Č

In maart maakte de wereld kennis met de imposante Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé. De versies met een V8 aan boord zijn nu van prijskaartjes voorzien.

De Autosalon van Genève was het podium waarop Mercedes-Benz dit jaar de GT 4-Door Coupé presenteerde, een auto waarmee Mercedes-Benz roetin het eten van de Panameratracht te gooien. De vijfdeurscoupé wordt zowel leverbaar met een zes-in-lijn als met achtcilinders. Het zijn die laatste versies waarvan nu de Nederlandse prijzen zijn bekendgemaakt.

Welnu, de Nederlandse importeur vraagt ‚ā¨ 212.533 voor de 585 pk en 800 Nm sterke GT 4-Foor 63 en ‚ā¨ 226.301 voor de GT 4-Foor 63 S met een 640 pk en 900 Nm sterke variant van die 4,0-liter biturbo-V8. Beide versies zijn standaard voorzien van 4Matic-aandrijving.

De AMG-GT 63 vliegt in 3,4 seconden van 0 naar 100 km/h, de 63 S heeft er niet meer dan 3,2 tellen voor nodig. De topsnelheid van deze auto’s ligt uiteraard boven de 300 km/h, waarbij de 63 310 km/h haalt en de S zelfs 315 km/h.

Bestellen kan per direct en aan het eind van de herfst staan de auto’s bij de dealer. Later maakt Mercedes-Benz de prijzen bekend van de van een 3,0-liter zes-in-lijn voorziene GT 4-Door 53. Deze zescilinder levert 435 pk en profiteert van de 22 pk sterke EQ-booster. Tevens ligt nog de komst van een plug-in¬†hybride¬†in het verschiet.

Bron: Autoweek

Geplaatst op Geef een reactie

NIEUWE BMW 3-SERIE GESNAPT

BMW werkt aan een compleet nieuwe 3-serie en die auto is nu in onze eigen hoofdstad opgedoken. Hierbij bedanken we AutoWeek-lezer Frank Stalknecht hartelijk voor zijn ingestuurde foto’s.

AutoWeek-lezer Frank Stalknecht twijfelde geen moment toen deze gecamoufleerde 3-serie sedanvoorbij kwam rijden. Mogelijkerwijs laat BMW de 3-serie uit in de straten van Amsterdam om de diverse veiligheidssystemen kennis te laten maken met een flinke hoeveelheid fietsers waarmee de software rekening moet houden.

De nieuwe 3-serie komt op het modulaire CLAR-platform te staan, dat BMW al toepast op auto’s als de 5- en¬†7-serie. Naast een sedan komt BMW natuurlijk ook weer met een Touring en het ligt in de lijn der verwachting dat er ook van de 3-serie GT een nieuwe generatie verschijnt. De Chinese markt krijgt een verlengde sedan en het zal na de lancering van de nieuwe¬†Dreier¬†niet lang duren voordat de wereld kennismaakt met een nieuwe¬†4-serie. Aan de ene kant van het motorenspectrum komt een M3 te staan, aan de andere kant van het motorenpalet verschijnt mogelijk zelfs een elektrische variant.

Bron: Autoweek

Geplaatst op Geef een reactie

BMW X7 VOLLEDIG IN BEELD

r20y0otbrv28 2dehandsvoertuig.nl BMW X7
BMW is zelf al enige tijd druk aan het opwarmen voor de komst van de X7, de grote broer van de X5. Helaas voor BMW is de auto nu al van alle kanten te zien.

BMW presenteerde vorig jaar de Concept X7, een relatief productierijpe vooruitblik op een nieuwe grote SUV die een plek boven de X5 in het gamma krijgt. Nu zijn patentplaten opgedoken waarop we de complete auto ruim voor zijn onthulling kunnen zien.

Eerdere foto’s van ingepakte X7’s wezen er al op: BMW blijft zeer trouw aan het ontwep van de concept-car. De auto is van meer gebruikelijk vormgegeven zijspiegels voorzien, heeft zijn bijzondere glazen dak verruild voor een eenvoudiger te produceren exemplaar en ook de bumpers wijken af van die van de Concept X7.

Dit jaar nog slingert BMW de productie van de X7 aan in het Noord-Amerikaanse Spartanburg, de locatie waar ook de X5 van de band loopt. Met de auto hoopt BMW een passender antwoord dan de X5 te hebben op auto’s als de Land¬†Rover¬†Range Rover en¬†Mercedes-Benz¬†GLS-klasse.

Onderhuids verwachten we het CLAR-platform tegen te komen dat inmiddels steeds meer BMW’s van een basis voorziet. De Concept X7 was voorzien van een plug-in hybrideaandrijflijn. Het ligt in de lijn der verwachting dat een dergelijke aandrijflijn ook in de productieversie verschijnt.

Bron: Autoweek

Geplaatst op

BETRAPT: MERCEDES-BENZ EQ C

2dehandsvoertuig.nl
De offici√ęle onthulling van de Mercedes-Benz EQ C-klasse is aanstaande en er wordt dan ook druk getest met de eerste telg uit het nieuwe, elektrische label van MB. Omdat hij ook tegen Nederlandse zomerhitte moet kunnen, wordt de EQ C blootgesteld aan het klimaat in Death Valley.

Vier modellen heeft¬†Mercedes-Benz¬†op de planning staan voor het EQ-label, de naam voor de elektrische modellen uit Sindelfingen. Het offensief begint met de EQ¬†C-klasse, waarvan we de eerste week september het offici√ęle werelddebuut mogen bijwonen. De EQ-C is gebouwd rond het nieuwe EVA-platform (Electric Vehicle Architecture), dat op zijn beurt weer een afgeleide is van MRA (Modular Rear Achitecture), dat we onder meer onder de rokken van de huidige C-klasse vinden. De EQ C wordt leverbaar met een 300 kW-elektromotor op de achteras en er komt ook een 4WD-versie, die als extra 90 of 150 kW op de voorwielen heeft. Alle versies krijgen adaptief onderstel, remkrachtregeneratie en torque vectoring.

Mercedes-Benz wil met de EQ-reeks¬†Tesla¬†op achterstand zetten en heeft 2,45 miljard dollar in het procject ge√Įnvesteerd. Over dik een maand weten we meer over de EQ C en hoe hij er precies uit ziet.

Bron: autoweek

Geplaatst op

‘BMW AANGEKLAAGD IN ZUID-KOREA OVER AUTOBRANDEN’

2dehandsvoertuig.nl
Vier eigenaren van een BMW 520d hebben eerder vandaag een rechtszaak tegen BMW en diens distributeur in Zuid-Korea aangespannen. Aanleiding vormt het aantal gevallen waarin een BMW, de 520d in het bijzonder, vlam vatte tijdens het rijden. Dat schrijven verschillende lokale media.

Ha Jong-Sun, de advocaat van het kwartet, verwacht dat meer eigenaren zich zullen melden. De vier van nu eisen een compensatie van omgerekend 3.831 euro per persoon. In hun ogen heeft BMWniet adequaat gehandeld in de nasleep van de branden.

De lokale tak van BMW heeft inmiddels gereageerd en zegt dat al het noodzakelijke gedaan is. Het merk wijst naar de terugroepactie vorige week van 106.317 auto’s, om het gewraakte onderdeel, het EGR-systeem, aan te pakken. De reparaties kunnen vanaf 20 augustus uitgevoerd worden.

Bron: Autoweek